Rasterafbeeldingen overtekenen

Locatie

Teken afbeelding over

Bewerk

Je kan met het commando Teken afbeelding over niet alleen rasterafbeeldingen overtekenen, maar ook afbeeldingen die geïmporteerd zijn met het commando Importeer PICT as afbeelding (enkel op Mac). Door middel van het commando Teken afbeelding over creëer je een groep vectorlijnen op basis van de geselecteerde afbeelding.

Om een raster- of PICT-afbeelding te overtekenen:

Selecteer de afbeelding die je wilt overtekenen.

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Teken afbeelding over’ wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Teken ... aan elkaar grenzende pixels als één lijn.

Bepaal hier het maximumaantal pixels dat Vectorworks zal herkennen als één lijn. Ligt het aantal pixels in de afbeelding hoger, dan worden deze overgetekend.

Aftastingsgevoeligheid

Selecteer de mate van detaillering en nauwkeurigheid waarmee de afbeelding wordt overgetekend.

Afhankelijk van de afbeelding kan het overtekenen seconden tot uren in beslag nemen. De duur van het proces wordt bepaald door de grootte van de afbeelding, de opgegeven drempel voor lijnen en de aftastingsgevoeligheid.

Importeer afbeelding

Geïmporteerde afbeeldingen bijsnijden

Afbeeldingen comprimeren